Prenosni komunikacijski kovček

Prenosni komunikacijski kovčki vsebujejo celotno opremo za samostojno delovanje komunikacijskih naprav. Potrebujemo jih tam, kjer konfiguracija terena onemogoča nemoteno komunikacijo preko že obstoječih repetitorjev. Prenosni komunikacijski kovček opremimo po vaših željah oziroma potrebah, pri tem pa vam svetujemo pri izbiri kosov opreme, saj je pomembno, da izberemo lahko opremo zaradi dostave na težko dosegljive terene.

Izvedba aluminijastega ali plastičnega kovčka je mogoča s/ z:

 • samostojnim napajalnikom radijskih postaj NP13B
 • zunanjim napajanjem na 230 V ali/in 12 V, z vso pripadajočo opremo po dogovoru
 • lastnim napajanjem na vgrajen akumulator
 • radijskimi postajami Motorola- mobilnimi in prenosnimi
 • repetitorjem
 • antenami s pripadajočimi konektorji in kabli
 • slušalkami in zunanjimi mikrofoni s pripadajočimi konektorji in kabli

Kompletu dodamo navodila za uporabo radijskih postaj, ob prevzemu pa na kratko predstavimo delovanje naprav.

G. Drago Fišter (Kinološka zveza Slovenija, Gorska reševalna služba):

Že leta treniramo v Gotenici na Kočevskem, kjer je nekoč deloval vadbeni center slovenske vojske in policije. Gre za zelo zahteven teren, in zaradi tega smo imeli velik problem z radijskimi zvezami. Na ta problem sem opozoril in začeli smo iskati rešitev. Marca 2011 smo pri Elektroniki Naglič dobili prenosni komunikacijski kovček. Vsebuje vse, kar potrebujemo na terenu: akumulator, možnost zunanjega napajanja na 230 V in 12 V, napajalnik radijske postaje, mobilno radijsko postajo, antenski stolp in seveda vse pripadajoče kable, navodila za postavitev stolpa ter pravilno uporabo kovčka oziroma radijskih postaj. Novo opremo smo morali takoj preizkusiti. Najprej smo delovanje preverili pod Storžičem, že naslednji teden pa smo imeli resno vajo, kjer je zadeva delovala kot je treba. Avgusta 2011 smo se v Zagorju udeležili reševalnega tabora, kjer smo z radijskimi zvezami uspešno pokrili ves teren. Istega meseca smo imeli tudi obširno iskalno akcijo v Bovcu, kjer smo morali izkoristiti napajanje z akumulatorjem – tudi to zelo dobro deluje. V celoti smo do sedaj pokrili območja: Gotenica, Kopitnik nad Hrastnikom, Mozirje – Varpolje (memorial Jožeta Lana), Tržič, Žiri – Logatec, Zagorska dolina. Za postavitev antenskega stolpa nam že uigrani ekipi vzame slabih 10 minut časa. Če je le možno, delamo na 230 V. Če to ne gre, center postavimo blizu avtomobila, da koristimo njegov akumulator. Anteno lahko postavimo kjerkoli kjer je dovolj prostora, tudi na ravnini, pa zveze delujejo več kot odlično. Zelo smo veseli, da smo odkrili to rešitev, ki nam omogoča nemoteno urjenje in seveda tudi uspešne iskalne akcije po različnih terenih, na katerih smo prisotni.

 

Spodaj si lahko ogledate nekaj primerov:

 1. Prenosni komunikacijski kovček z 20-imi Motorolinimi postajami SL1600. Idealno za ekipe na terenu.
 2. Prenosni komunikacijski kovček z dvema Motorolinima DM4600E in štirimi postajami DP4801E.
  Novost: priklop mikrofona in PTT tipki z LED indikatorjem. Prednost tega je v tem, da je oddajanje sporočil na ta način lažje in hitrejše kot z vsakokratnim rokovanjem z ročnim mikrofonom. Tudi mikrofon je, tako kot radijske postaje, lično pospravljen v po meri izrezani peni. Napajanje: 12 V ali 230 V, napajalni kabel priložen.
  Vgrajujemo Motoroline fiksne in prenosne/ročne radijske postaje in vse je po dogovoru oziroma po meri uporabnika.

3.  Prenosni komunikacijski kovček za našo biatlonsko ekipo.

4. Ostali: